Pr. Alexandru Mazilu
  • 14 Decembrie 1909
  • Asău, Bacău
  • preot
  • 2 ani
  • Târgu Ocna, Peninsula (Valea Neagră), Borzești, Onești
  • 05 Octombrie 1978

Media kit FCP (bannere)

Fericiti cei Prigoniti

Mărturii ale cititorilor

10 cărți de bază

Promovăm

Fototeca ortodoxiei românești

Despre acest slujitor deţinem foarte puţine date, detalii având numai după 1944, atunci când acesta a cunoscut persecuţia comu­nistă.

Astfel, în octombrie 1944, este ridicat de la domiciliu şi trimis la Pe­nitenciarul Tg. Ocna, jud. Bacău, fără explicaţii. De aici, a fost transferat în ianuarie 1945 la penitenciarul Bacău, fără a fi judecat, pentru ca la sfârşitul anului să fie eliberat. Aflat în libertate era supravegheat îndeaproape de către Siguranţă şi Jandarmerie.

Primăria Com. Dofteana

Judeţul Bacău

Nr. 237 / 12 martie 1990

 

Notă de Relaţii

Subsemnatul Sivoglo Neculai, profesor de limba şi literatura română la Şcoala cu clasele I-IX Dofteana, comuna Dofteana, judeţul Bacău, vă fac cunoscute  următoarele, după revoluţia din Decembrie 1989, privind nedreptatea şi prsecuţia făcute de dictatura care a influenţat tragic soarta unui om de bine.

Despre ce este vorba?

Dle Preşedinte al Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici şi Victime ale Dictaturii,

Subsemnata Alexandrina Mazilu, domiciliată în comuna Dofteana, jud. Bacău, vă aduc la cunoştinţă următoarele:

Soţul meu, preot Mazilu Alexandru, născut la 13 decembrie 1909, în com. Asău, jud. Bacău, decedat la 5 octombrie 1978, a suportat rigorile regimului comunist ca Deţinut Politic, neavând nici o vină.

Calendarul de comemorări

Comemorari recente

Citatul zilei
  • "Trebuie să mărturisim prin comportarea de zi cu zi, poate cu suferinţă, cu sânge şi chiar cu viaţa de ni se va cere." Traian Trifan

Ultimele comentarii