Pr. Dumitru Mitoiu
  • 06 Octombrie 1916
  • Dărmănești, Argeș
  • preot
  • 14 ani
  • Roman, Suceava, Aiud, Șcheia, Culmea, Periprava

Media kit FCP (bannere)

Fericiti cei Prigoniti

Mărturii ale cititorilor

10 cărți de bază

Promovăm

Fototeca ortodoxiei românești

La atelier, după o vreme, de la şlefuit am trecut la confecţionat piese pentru jucării. Timpul trecea repede, repede de nu-ţi venea să crezi. Mâncarea în fabrică era mult mai bună.

Începusem să cunosc lumea de acolo. În faţa mea, la jucării, şlefuia de zor un om, slab la faţă, de statură mijlocie şi cu privirile vii de tot. Era numai viaţă în el. Destul de comunicativ, se uita insistent spre mine. De la o vreme, mă întreabă cine sunt şi de unde vin. Cu o oarecare reţinere, îi răspund la întrebările lui. La rându-i, îmi spune şi el cine-i şi de unde vine. Era părintele Dumitru Mitoiu, care fusese preot în comuna Băceşti, judeţul Vaslui. În legătură cu numele meu de botez, Atanasie, face o glumă, nesărată un pic, dar fără răutate în conţinut.

Pr. Dumitru Mitoiu

S-a născut la 6 octombrie 1916, în comuna argeşeană Dărmăneşti, atunci când tatăl său cădea pe front în războiul pentru reîntregirea neamului românesc. După şcoala primară, în 1929 a intrat cu bursă la Seminarul "Patriarhul Miron" din Câmpulung Muscel, continuându-şi pregătirea teologică la Seminarul "Negru Vodă" din Curtea de Argeş, pe care l-a absolvit în 1937.

Calendarul de comemorări

Comemorari recente

Citatul zilei
  • "Trebuie să mărturisim prin comportarea de zi cu zi, poate cu suferinţă, cu sânge şi chiar cu viaţa de ni se va cere." Traian Trifan

Ultimele comentarii