Ce veți vedea mai jos nu este un documentar ci o icoană, o liturghie, o cuminecare, o împărtășire din Harul lui Dumnezeu, pentru că oamenii povestesc tot ce au trăit, mereu din perspectiva relației cu Dumnezeu și raportând totul la El. Dulcele grai moldovenesc, vocile blânde ale femeilor bătrâne și mărturiile lor din inimă vă vor înduioșa inima până-n adâncurile ei cele mai sensibile.

Basarabia este pământ românesc! dar câți oameni din Moldova mai conștientizează asta? Persoanele din acest film vă vor confirma atât de frumos acest lucru. Limba, tradițiile și credința lor sunt aceeași cu cele ale bunicilor noștri. Deși suntem despărțiți de o graniță care semnalează trecerea dintr-un stat în altul, totuși suntem una și aceeași nație.

Filmul de mai jos expune dramele deportărilor masive ale românilor, făcute de regimul comunist în Basarabia. Oamenii au fost luați din casele lor și duși la mii de kilometri distanță, în Siberia, fără nimic, lăsând în urmă tot ce au agonisit de-o viață. Aici e un nou început, plin de multă suferință, dar transfigurat de credința în Dumnezeu.

Documentarul face parte din proiectul ”Să nu ne răzbunați”, și vine la pachet împreună cu cartea ce poartă același nume. Pe DVD-ul care însoțește cartea veți mai găsi încă două documentare (Deținuții politici din Basarabia și Foametea din Basarabia). Proiectul ”Să nu ne răzbunați” este coordonat de părintele Moise Iorgovan de la mănăstirea Oașa, și dezvoltat de Fundația Sfinții Închisorilor în colaborare cu Fundația Creștină Părintele Arsenie Boca și echipa casei de productie Carter Films.

Atât cartea cât și filmele sunt excepționale, și vi le recomand cu mare drag, mai ales că prețul este unul infim: 12 lei (carte+dvd).

Calendarul de comemorări

Comemorari recente

Citatul zilei
  • "Trebuie să mărturisim prin comportarea de zi cu zi, poate cu suferinţă, cu sânge şi chiar cu viaţa de ni se va cere." Traian Trifan

Ultimele comentarii