Colaj Martiri și MărturisitoriIstoria țării noastre din secolul trecut, mai cu seamă cea de după al Doilea Război Mondial, este una răscolitoare pentru cine o studiază. Foarte mulți români au băut din paharul amărăciunii pe care ni l-a servit comunismul ateu. O parte dintre ei și-au dat viața în mâinile torționarilor. Marius Oprea, cercetător în cadrul Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, fondator și fost director al instituției, este unul dintre istoricii care pun în lumină prin demersul lor jertfa acestor mărturisitori ai credinței și povestea ascunsă a vieții lor.

Anul comemorativ al patriarhului Justinian și al apărătorilor ortodoxiei în timpul comunismuluiMii de oameni și-au asumat conștient suferința în perioada comunistă, urmând lui Hristos Cel răstignit, Care le-a dat putere să reziste celui mai negru infern al reeducării. Ei reprezintă generațiile martirice ale României secolului trecut. Dan Tudorache, unul dintre iniţiatorii site-ului fericiticeiprigoniti.net, un tânăr entuziast şi preocupat de trecutul înaintaşilor noştri din perioada comunistă, a acceptat să ne vorbească despre activitatea benevolă, nobilă, pe care o desfăşoară de ani buni împreună cu câţiva prieteni. Contribuţia lor la conservarea memoriei martirajului românesc din timpul comunismului este imensă, mai ales că reuşesc să atragă atenţia publicului tânăr asupra acestui subiect.

Care a fost motivaţia principală ce a determinat apariţia site-ului fericiticeiprigoniti.net?

Calendarul de comemorări

Comemorari recente

Citatul zilei
  • "Trebuie să mărturisim prin comportarea de zi cu zi, poate cu suferinţă, cu sânge şi chiar cu viaţa de ni se va cere." Traian Trifan

Ultimele comentarii