Vă invităm să urmăriți acest documentar foarte bine realizat de sociologul arab Harun Yahya, în care arată cum teoriile mincinoase și aberante a 3 oameni (Marx, Engels și Darwin) au adus zeci de milioane de victime în lume. Veți înțelege mult mai bine care sunt implicațiile predării darwinismului în școli și universități, astăzi. Documentarul este în limba engleză dar am extras mai jos o seri de idei care poate vă vor folosi.

Secolul XX a fost cel mai sângeros secol al omenirii. 215 milioane de oameni au murit în războaie, genociduri sau crime politice. Ideologia comunismului este responsabilă de mare parte din aceste crime (120 de milioane de victime).

Manifestul comunist (Karl Marx și Frederick Engels care locuiau în Anglia)

- ei credeau în filosofia materialismului (nimic nu există în afara materiei). Această teorie a fost inventată prima dată de filosoful grec Democrit.

Materialismul a mai fost folosit în Europa ca ideologie pentru a lupta împotriva religiei și a oamenilor religioși.

Marx și Engels susțineau că în natură conflictul este legea de bază.

Dialectic = toată dezvoltarea în univers este un rezultat al conflictului

De aceea teoria lor a fost numită Materialismul dialectic.

Ei au încercat să interpreteze întreaga istorie a Universului în termenii dialecticii materialiste.

Marx susținea că în urma revoluției industriale din Europa, pe baza principiului dialecticii (a conflictului), muncitorii se vor scula și vor lupta împotriva capitaliștilor, a patronilor de fabrici și așa va apărea societatea comunistă.

Conceptele de religie, moralitate și familie nu-și au loc în această societate comunistă.

Charles Darwin, tânăr explorator englez, și-a dedicat viața pentru a demonstra cum au luat ființă toate vietățile. În cartea lui Orginea Speciilor (1859) el susținea apariția vieții în același fel în care "gândea" și filosofia materialismului, adică prin coincidențe mecanice. Ba mai mult el a propus că aceste coincidențe în apariția vieții au avut loc pe baza conflictului, adică a dilecticii. Pe scurt: Darwin a adoptat viziunea asupra naturii la materialismul dialectic.

Există unele povești, deși foarte vechi, care își află abia astăzi deznodământul. În urmă cu 60 de ani, un bărbat oarecare pleca de acasă pentru a lupta din munți cu străinii care pofteau la averea lui muncită.

Bărbatul nu știa atunci că, peste multe decenii, în jurul mormântului său se vor aduna camaradul de arme, nepoata, un torționar și câțiva istorici. Căci după șase decenii, bărbatul nu mai este un oarecare, ci victima unui regim comunist condamnat ca fiind criminal, dar ai cărui criminali îmbătrânesc în libertate.

(Laurentiu Diaconu-Colintineanu)

You need to install or upgrade Flash Player to view this content, install or upgrade by clicking here.

Calendarul de comemorări

Comemorari recente

Citatul zilei
  • "Trebuie să mărturisim prin comportarea de zi cu zi, poate cu suferinţă, cu sânge şi chiar cu viaţa de ni se va cere." Traian Trifan

Ultimele comentarii